дом Прогноза за времето Проф. Рачев обеща топло време до 20 май, вижте какво лято ни...

Проф. Рачев обеща топло време до 20 май, вижте какво лято ни очаква

0
ДЯЛ

Слънчевото и топло време ще продължи до 20 май, минималните температури също ще бъдат високи. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. До този момент месец май се движи с 3,5 градуса по-ниска температура от нормалното. „Това, че ще прегърми и превали е нормално, това ако не се случи през май, значи нещо не е наред“, посочи още той.
По думите му следващите дни ще имаме слънчево и топло време с ниска влажност, което е перфектно за неразпространението на коронавируса.
Юни месец ще бъде сравнително нормален, но с малко повече валежи, каза още климатологът. „Средноевропейският център за климатични прогнози дава предвиждания за по-топъл и по-сух месец юли, отколкото Американският център, но и при двата случая през юли ще има нормални за най-топлия месец у нас температури“, отбеляза още проф. Георги Рачев. Според него същото ще е положението и през август, съобщи bTV.
Проф. Георги Рачев, който е и заместник председател на Българската асоциацията на туристическите агенции, беше категоричен, че това лято трябва да има сезон, защото туризмът в България формира значителен процент от съвкупния обществен продукт и то става дума, за това което легално се отчита. Това, което е в сивия сектор също е много значимо, посочи той.
„Докато не паднат границите вътре в Европа и после не паднат другите граници, не можем да говорим за сериозен туризъм, но за съжаление има голяма неяснота“, каза обаче проф. Рачев.
„Трябва да има идея, трябва да има стратегия. Не само България, всички южни членки на ЕС се препитават от туризъм“, коментира той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКак ще почиваме на юг: Турция ще тества всеки турист, Гърция ще иска здравен сертификат
Следваща статияЗапочна реконструкцията на Центъра за върхови постижения към ШУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here