дом Общество 70 души от екарисажа остават без работа? Протест под прозорците на директора...

70 души от екарисажа остават без работа? Протест под прозорците на директора на ОДБХ-Шумен

0
ДЯЛ

Над 50 служители на шуменския екарисаж излязоха на мирен протест под прозорците на директора на Областната дирекция по безопасност на храните Катя Райкинска.Протестриащите поискаха оставката й.
Работещите в предприятието искат да се върнат на работа.

„Казаха ни, че затварят екарисажа. Никой не ни обясни кога ще се случи това. Това, което знаем е, че нямаме лиценз“, каза един от протестиращите и обясни, че нито един от работещите там не е получил писмено предизвестие за освобождаване от работа. „Ние просто искаме да се върнем на работа“, посочиха протестиращи.
Протестът беше прекратен, тъй като се оказа, че не е поискано разрешение от Общината за извършването му. На протестиращите ще им бъде съставено писмено предупреждение, обясниха служителите на реда.

„Ние нищо нередно не правим. Просто стоим тук, пушим цигари и пием кафе, като всички останали. Целта е да няма екарисаж както в Шумен, така и във Варна. Подготвя се една схема, според която държавата да работи с така наречените инсинератори, които са буквално пещи за изгаряне на отпадъци“, сподели организаторът на протеста, собственикът на „Брамас – 96“ Мирослав Александров.
Присъстващите се заканиха скоро пак да повторят протеста. „Ще отидем и до София, ако трябва, недопустимо е това положение“, категорични бяха те. В Шуменския екаризаж работят 70 души, чието бъдеще остава неясно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия20-годишен шофира с отнета книжка, избяга от проверка на пътя
Следваща статияЗаповядайте на събор в Пристое: Конни надбягвания и народни борби са гвоздеят на веселието