дом Общество Общински имоти отиват за продажба, базата в Шкорпиловци – под наем

Общински имоти отиват за продажба, базата в Шкорпиловци – под наем

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Четири общински имота отиват на търг за продажба, два от които са в село Мадара. За други два имота съветниците гласуваха да бъде определена цена за продажба. Това стана ясно на днешната сесия на Общински съвет Шумен.
„Какво е наложило да се определя нова оценка на един от имотите, след като такава вече е направена и какви са обстоятелствата, които са довели до нова оценка, с която цената е намалена с 230 000 лева. Моите наблюдения са, че за този период цените на имотите в Шумен са се повишили“, поиска отговор Веселин Пенчев от групата на БСП, който се въздържа при гласуването.
Заместник-кметът по „Икономическо развитие“ Росица Андонова го репликира с отговора, че цената на имота е паднала поради неявяването на кандидати на търга.
Съветниците приеха и предложението 4 от общинските жилища от ЗОС на наематели – настанени в тях по административен ред, да бъдат продадени. Отхвърлено бе предложението на Веселин Пенчев 50% от получените от продажбата средства да бъдат използвани за покупка или строителство на нови общински жилища.
„Не съм съгласен. Вие преди това гласувахте, че ще изграждаме социални жилища. Тези оборотни жилища се нуждаят от ремонти, някои от тях са необитаеми. На следващо заседание ще ви направим разчет каква сума е необходима, за да станат тези жилища функционални“, заяви кметът Любомир Христов.
С 35 гласа „за“ и 2-ма „въздържали се“, съветниците одобриха предложението Почивната база на Шкорпиловци да бъде дадена под наем на търг.
От докладната записка става ясно, че седемте бунгала на базата в Шкорпиловци, които се отдават под наем през летния сезон, са в лошо състояние и се нуждаят от основен ремонт, а описаните в акта обслужващи обекти са порутени и на практика неизползваеми. Приходите от тази дейност за сезон 2017 г. са в размер на 15 000 лв. Разходите за поддръжка през цялата календарна година възлизат на 51 500 лв. От които 44 000 лв. за заплати на обслужващия персонал и 7 500 лв.разходи за поддръжка, ремонт, разрешения от съответните институции и др.
Беше отправено като предложение към кмета да бъде допълнено условие към наемателя, за служителите в Общинската администрация да имат преференциални такси за почиване.
„Ние се чудим как да се отървем, вие искате преференции. Няма логика да поставяме такива условия, никой няма да се съгласи. Базата е пред разруха“, остро прие предложението кметът Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОкръжен съд – Шумен завърши образователната си програма в Община Венец
Следваща статияВнимание! Новото ограничение на скоростта на разклона за Дибич е факт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here