дом Общество Прогнозни резултати: ГЕРБ – 7 мандата, БСП – 5, ДПС- 3, ВМРО...

Прогнозни резултати: ГЕРБ – 7 мандата, БСП – 5, ДПС- 3, ВМРО и „Демократична България“ – по 1

0
ДЯЛ

Очаквано ГЕРБ печели изборите за Европейски парламент, изненада е голямата преднина пред БСП. Това сочат първите прогнозни резултати на „Алфа Рисърч“.
За отбелязване е и ниската избирателна активност.
Ако се потвърдят прогнозните резултати, ГЕРБ ще получи 7 мандата, БСП ще прати в Брюксел 5-ма представители. ДПС ще се задоволи с 3 мандата, а ВМРО и „Демократична България“ – с по 1.
Вероятните имена на новите евродепутати са: Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова (ГЕРБ);
Елена Йончева, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Иво Христов(БСП);
Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Илхан Кючюк (ДПС);
Ангел Джамбазки (ВМРО);
Радан Кънев („Демократична България“);
Данните от екзит пола на „Галъп“ сочат, че ГЕРБ получава 30,5% от гласовете на избирателите. БСП остава втора с 25,4%. Още три партии ще имат представители в ЕП – ДПС са трети с 12,8%, ВМРО остават четвърти с 8%, а „Демократична България“, получава 6,5%.
Според данните на изследователски център „Тренд“ ПП ГЕРБ води със 7% пред БСП. Ето и конкретните прогнозни резултати: ГЕРБ – 30,5 %, БСП – 23,5 % , ДПС – 14 %, ВМРО – 7,5 %, Демократична България – 6,5 %, „Воля“ – 3,7 %.
Графика: Епицентър.бг
Очаквайте подробностите!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия27.24% е избирателната активност в Шуменско към 17.30 часа
Следваща статияИзборният ден в Шумен приключи с активност от 32.49%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here