дом Общество При съседите: Условна присъда и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил...

При съседите: Условна присъда и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил домашната карантина

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Мъж, който се е отклонил от задължителната 14-дневна карантина след завръщането си от чужбина, е с осъдителна присъда от Търговищкия районен съд. Северин М. сключил споразумение с Районната прокуратура в Търговище и приел да търпи наказание 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Споразумението е било одобрено от съда, като на мъжа е наложена и глоба от 10 000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Осъденият бил засечен случайно от районен полицейски инспектор, който знаел, че Северин скоро се е завърнал от чужбина и следва да е в 14-дневна карантина. Мъжът обяснил на служителя на реда, че е ходил в КАТ, за да регистрира автомобил.
Районната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност Северин М., който е от село Давидово, за престъпление по член 355, ал. 2 от НК – за нарушаване на наредба, правила и мерки, наложени против разпространението на заразна болест по време на извънредно положение.
Споразумението е със сила на присъда и е окончателно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Върбица: Казусът за „политическа репресия” влиза в съда, ще даря парите от спечелените дела
Следваща статияОт Разпети петък до понеделник се забранява напускането на областните градове!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here