дом Общество Кметът на Върбица: Казусът за „политическа репресия” влиза в съда, ще даря...

Кметът на Върбица: Казусът за „политическа репресия” влиза в съда, ще даря парите от спечелените дела

0
ДЯЛ

Възмущава ни журналистическият морал на някои „журналисти” по време на световна пандемия, когато държавните мъже не познават деня и нощта, в това число и общинският кмет на Върбица, нечии засегнати интереси да стоят над човешкия живот. Сега не е време за политика и политически „престрелки” и заигравки. Времето сега е борба, и то борба за оцеляване на населението. Това изявление направи кметът на Върбица инж. Мердин Байрям по повод публикации в регионални сайтове, в които на база на „сигнали на граждани” се твърди, че жители на общината са подложени на „постоянни репресии от страна на кмета заради политическата им принадлежност“. Визирани са случаи, посочени фирми и граждани, „които са под прицел”.
Касаело се за „наложени глоби, заповеди за събаряне на стопански постройки, десетки учители и служители изгонени от работа, спиране на асфалтирането на улици на хора, които не са подкрепили кмета на изборите, преустановен топъл обяд на хората, подкрепили други партии”. И още „привикване на жители да му носят документи по време на социална изолация, за да доказват собствеността на сградите си”.
„Материалът, който „пътува“ в интернет пространството за пореден път поднася фалшива и едностранчива информация, чрез която група хора, чиито имена са обществена тайна се опитват да уронват престижа и доброто име на община Върбица като цяло! Историята на тези интерпретации лежи като официални документи на бюрото на кмета, и ние във всеки момент сме готови да потвърдим надлежно съшитите с гнили конци версии на авторите, които до един преследват личен и само личен интерес и изгода, за да могат, както преди години да дерибействат на територията на цялата община, и да си присвояват правата на местни ненаказуеми феодали!”, коментира кметът.
Пред 24shumen.com той категорично опроверга изнесеното в сайтовете за „наложена глоба на възрастен човек, затова, че е пуснал свободно 20 кокошки да се разхождат”. А по отношение на твърденията за съборени постройки – действано е след разпореждане от прокуратурата, за което има документи, категоричен бе инж. Байрям. Накратко, изпълнени са разпореждания на компетентен държавен орган.
„ Ние най – отговорно заявяваме, че няма да позволим да се случва това повече, и ще приложим всички установени от държавата мерки и собствени сили, колелото на историята да следва естествения си ход – напред и никога обратно”, категоричен е общинският кмет.
Той предупреждава, че няма да позволи и „нашите съграждани да бъдат подвеждани”. Неговото решение е казусът с изнесения материал да влезе в българския съд, а средствата за обезщетението да бъдат дарени за борба с вируса COVID-19, на населението и детските градини в общината.
Снимка: Фейсбук, личен профил на инж. Мердин Байрям
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонфискуваха 40 кубика крадени дърва при проверка на СИДП и полицията в Омуртаг
Следваща статияПри съседите: Условна присъда и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил домашната карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here