дом Общество Премиерът посети завод „Терем“ в Търговище

Премиерът посети завод „Терем“ в Търговище

0
ДЯЛ
Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във военния завод „Терем“ в Търговище. Той е придружен от военния министър Красимир Каракачанов.
Министър-председателят се запозна с производството на бойни машини за сухопътните войски. Двамата посетиха предприятието във връзка с модернизацията на бойната техника в сухопътните войски.
Премиерът припомни, че преди дни правителството отпусна 50 000 000 лева за модернизация на танковете Т-72.
От ръководството на „Терем“-Търговище поясниха, че ще бъдат подменени основните прибори за наблюдение на механик водача, командира и водача на танка. Ще се интегрира и нова система за стрелба в машините и стема за позициониране със сателитна връзка и предупреждение за лазерно облъчване.
„Идеята е новите бронирани машини да се произведат в „Терем“-Търговище. В предприятието да се извърши модернизация и на танковете. Парите са осигурени. Подписан е договорът със завода в Търговище“, обясни военният министър Красимир Каракачанов.
След посещението във военния завод премиерът Бойко Борисов написа в профила си във Фейсбук:
50 000 000 лева отпусна правителството за осъществяване на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“. Това ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности на армията ни. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип.
При посещението ми в завода „Терем“ в Търговище беше демонстриран прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия88 проверки на РЗИ-Шумен за седмица, нарушения няма
Следваща статияКампанията „Хапка Надежда” стартира и в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here