дом Политика Премиерът Борисов: Ще е грешка да не обърнем внимание на социалните искания...

Премиерът Борисов: Ще е грешка да не обърнем внимание на социалните искания на протестиращите

0
ДЯЛ

Винаги съм подкрепял протестиращите. Разединението на нацията е толкова силно в момента, че не знам как ще преодолеем всичко. България може би е единствената държава, в която се смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. В България вече никой не вярва и не изпълнява. Аз съм разтревожен от това, че есента ще бъде страшно. Това заяви днес преди началото на заседанието на Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов.
Премиерът коментира още, че икономическата криза настъпва с огромни темпове от Америка до Европа и няма индикатори, че ситуацията ще се подобри. „Ако успеем да задържим доходите така, както искаме, ще завършим годината, както беше в края на 2018 и началото на 2019 година“, каза премиерът.
„Успяхме да се преборим да се планират повече пари за България и сега трябва да го отстоим“, заяви Борисов.
„Така или иначе има вот на недоверие. Няма да се спирам на сценаристите и всичко, което във времето се е случило и как в общественото съзнание се насаждаха неща, които никога не са се случвали. Сутринта си говорихме с Каракачанов за торбичките „Билла“, чекмеджета, записи, насадиха го и остана в съзнанието на хората, без да се е случвало“, коментира Борисов.
„Ще е грешно да не обърнем внимание за тези хора, които протестират за социални придобивки. Хората, които по това време обикновено са на море в Гърция. Колкото и да се опитвахме с 60/40, не е като да работи икономиката, както беше. Ако успеем да задържим финансите на държавата, ще успеем да завършим годината както беше края на 2018. Да се концентрираме върху справедливите искания, да мине Европейският съвет“, заяви Борисов.
Той оповести, че утре сутрин ще разговаря с коалиционните партньори на ГЕРБ. „Виждам и опозиционерите. Прекрасно познавам, всички. Мъчно ми е за полицаите, за невинно битите хора. Взривяват се бомби в хората и целта е да се окървавява протеста. Защото знаят, видя ли кръв на улицата – веднага си тръгвам, това беше идеята на пликчетата с червена боя“, обясни Борисов.
Той коментира, че под въпрос са големите проекти, защото инвеститорите се притесняват от случващото се в страната ни.
Борисов припомни, че когато преди години бе запалена сградата на бившия Партиен дом страната ни е била на едно ниво с Унгария, след това Унгария е тръгнала напред, но България е изостанала чувствително.
„Много съм разочарован. Не съм очаквал всичко да е в такива мащаби. Нека да мине Европейския съвет и ще говорим пак“, каза Бойко Борисов.
Министър-председателят помоли вътрешният министър Младен Маринов и на отбраната Красимир Каракачанов да отидат в парламента и да запознаят депутатите с актуалните данни за ранените полицаи след ескалацията на пражението на снощния протест. „Но разграничете хората, които наистина имат социални искания. Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще съжаляват, че не сме прекарали през иглени уши на икономическата криза“, категоричен бе Борисов.
„С цялото ми уважение към Христо Иванов, който говори за намеса в съдебната система – твърдя, че аз не се познавам и не съм се виждал с квотата ни във ВСС, за да предопределям какъвто и да е било избор. Затова да оставим съдебната система и всеки да си отговаря за действията. Да си работи прокуратурата, да си работи съдът и да си отговарят за действията“, заяви той и добави: Един ден им се плажуваше, на следващия – не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са „Обединени патриоти“. Ако сме заедно – добре, ако не, излизаме от властта.
Премиерът отказа да коментира вчерашните записи с Васил Божков, разпространени от прокуратурата, но отбеляза: Ясно е, че проблемът сме аз и Горанов. Защо сме проблемът? Тези, които говореха от сутрин до вечер за банковия съюз и че правителството го е страх – сега не издават и звук“, обяви той.
Борисов пак призова да не се нападат полицаите по протестите. „Протестирайте, чуваме ви. Обръщам се към президента – всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. Няколко месеца има до изборите“, добави премиерът и призова всички протестиращи да се пазят от заразяване с COVID-19.
„Коронавирусът не си е отишъл“, заяви в края премиерът Бойко Борисов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама от село Климент са приети в болницата с COVID-19
Следваща статияСлед усложнение от COVID-19 почина борецът Николай Щерев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here