дом Култура Премиерно представление и богат афиш през февруари предлага театъра в Шумен

Премиерно представление и богат афиш през февруари предлага театъра в Шумен

0
ДЯЛ

На 19-ти февруари на сцената на шуменския театър ще бъде представена премиерата на спектакъла „Мосю Журден” – комедия по Молиер, осмиваща онези, които искат да бъдат приравнени с високопоставеното общество, иронизирайки самата аристокрация. Това съобщиха от културния институт.
Режисьор на спектакъла е Съби Събев, сценография – Димитър Димитров. В главната роля – Васил Драганов. Участват още актьорите от трупата на шуменския театър – Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.
На 9-ти февруари в камерна зала ще бъде представен спектакълът „Две” от Таня Шахова, режисура и сценична среда Максима Боева. В камерна зала от 19.00 часа публиката ще може да надникнете отвъд христоматийните образи на Дора Габе и Елисавета Багряна.
На 16-ти февруари от 19.00 часа също в камерна зала ще се играе постановката на Максима Боева, пресъздаваща стихийната любов между Мъжа и Жената – „Нирвана” от Константин Илиев.
Всяка неделя в зала „Патиланчо” за най-малките приятели на театралното изкуство ще бъдат представени забавни и поучителни истории.
На 7-ми февруари 11.00 часа може да се види фолклорната игра-спектакъл „Задявки надигравки“. Автор и режисьор Съби Събев.
На 14-ти февруари от 11.00 часа ще се играе постановката „Историите на мистър Хепи“ по Доналд Бисет, реж. Съби Събев.
На 21-ви февруари от 11.00 часа ще бъде представе спектакълът „Пипи дългото чорапче“ от по Астрид Линдгрен, реж. Съби Събев.
На 28- ми февруари театралите ще зарадват детската публика с постановката „Цветни вълшебства” от Румен Николов.
Билети се продават непосредствено преди самото представление на касата на зала „Патиланчо”.
На 24-ти февруари на шуменска сцена гостува „Арт Офис” със спектакъла „Косвени щети” по книгата „Войната не е с лице на жена“ от Светлана Алексиевич.
Режисьор и продуцент Максима Боева. Постановката е разказ за борбата за оцеляване на женствеността и изобщо човешкото в невъзможни условия.
Спектакълът е удостоен с националната награда ИКАР 2020 в категория „дебют”.
Драматично-куклен театър „Васил Друмев” гарантира спазването на всички противоепидемични мерки. Носенето на маска е задължително.
За повече информация телефон на билетна каса: 0896 14 00 44
Работно време – всеки делничен ден от 11.00 до 14.00 часа и от15.00 до 19.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияМоловете и фитнесите отварят днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here