дом Общество Президентът Радев: Не познавам Шиши! Премиерът му е давал обществени поръчки за...

Президентът Радев: Не познавам Шиши! Премиерът му е давал обществени поръчки за милиарди!

0
ДЯЛ

Президентът Румен Радев обяви, че не познава бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.
Припомняме, че тази сутрин премиерът Бойко Борисов наричайки Пеевски Шиши, каза, че той е редил първия служебен кабинет на държавния глава.
„Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков. Друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди на Шиши, друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Който е имал вземане даване с този кръг, ще трябва да си носи последствията“, каза Румен Радев в Пловдив.
Държавният глава обяви, че подкрепя протестите и призова те да продължат до оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.
„Докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури до късни доби, никакви прегрупирания не могат да върнат доверието“, коментирайки планираните смени на трима министри в правителството на Бойко Борисов.
Президентът каза, че протестът е морален и призова той да продължи. Мисията на младите хора е да приключат прехода, като изгонят мафията от властта и прокуратурата, подчерта Радев. Според него е разбираем страхът на управляващите от разкриването на злоупотребите, но е и закъснял.
Президентът каза, че има народи без правителства, но и правителства без народ. Днес няма правосъдие, което може да работи без адвокати и съдии, а главният прокурор не се ползва от уважението на тези две гилдии, както и от уважението на честните прокурори, смята президентът. По думите му главният прокурор е избрал да брани олигарсите и властта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС двама директори може да се окаже училището във Венец, в дъното на интригата са 311 дка земя
Следваща статияБорисов: Новото видео показва, че живея като аскет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here