дом Бизнес Над 53 000 лева допълнително ще бъдат отделени за ремонт на улици...

Над 53 000 лева допълнително ще бъдат отделени за ремонт на улици във Велики Преслав

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Допълнителни 53 582 лева да бъдат отделени за ремонти на уличната мрежа в община Велики Преслав предлага кметът инж. Янко Йорданов в докладна записка до Общинския съвет. Средствата, набрани след продажба на общинска земя в старата столица, ще бъдат отразени в бюджета на Общината за тази година.
Общинските съветници ще гласуват и съгласие за разходване на 200 000 лева от отчисленията на Община Велики Преслав към РИОСВ-Шумен за купуването на специализиран автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци. Ще бъдат приети и отчетите на програмите за опазване на околната среда и за управление на отпадъците. Ще бъде стартирана и процедура за концесиониране на язовира, който се намира в землището на с. Златар.
Ще бъде обсъдена и промяна в Наредба № 4 за реда за определяне и събиране на местните такси, цени на услуги и права в община Велики Преслав, отнасяща се до таксите за посещение на Етнографския музей, предоставен за стопанисване на Археологически музей „Велики Преслав” от ноември 2020 г. Предвижда се входната такса да е 2 лева за ученици и студенти, 3 лева за индивидуални посетители и 8 лв. за семейства с деца, беседата на екскурзовод – 10 лева, а извършването на ритуал – 80 лева.
Дневният ред на заседанието на Общински съвет-Велики Преслав, насрочено за 23 март, съдържа 16 докладни записки, депозирани от кмета инж. Янко Йорданов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстои приемането на заявления за гласуване с подвижна кутия на карантинираните
Следваща статияЗемеделието и производството на чисти и здравословни храни ще бъде приоритет на ПП ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here