дом Култура Представят видни шуменски художници в луксозно издание

Представят видни шуменски художници в луксозно издание

0
ДЯЛ

Известни български художници от Шумен, от 20-те и 30-те години на миналия век, оставили трайна диря в изобразителното изкуство на България ще бъдат представени в луксозно издание. Идеята е на директора на Художествена галерия Деян Ефтимов и на проф. Ружа Маринска – изкуствовед.
Инициативата бе обсъдена по време на последното посещение на проф. Маринска в Шумен.
Изданието ще бъде илюстрирано с факсимилета на творби, както от шуменската ХГ, така и от други галерии в страната.
Ще бъдат включени видните художници, творили в Шумен, като Елена Карамихайлова, Христо Казанджиев, Трифон Попов, Марин Василев, Жеко Спиридонов, Янаки Манасиев и Сийка Туршиджиева.
Проф. Маринска предлага Янаки Манасиев, освен със своите значими живописни и графични творби, да бъде представен и с главата на регионалния вестник „Шуменска заря“, в червен цвят.
Според специалисти по графично оформление на печата в България, изработката е изчистена и съвършена.
Художникът Янаки Манасиев дълги години подготвяше илюстрации към журналистически текстове.
В новото изследване ще влезе и книга със спомени за поета Ганчо Мошков.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИван Карадочев: Надеждата е основанието упорито да стоим срещу един несправедлив свят
Следваща статияКатастрофа с огромен глиган до склада на Бирената фабрика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here