дом Общество Представят безплатна фотокнига за „различните” деца

Представят безплатна фотокнига за „различните” деца

0
ДЯЛ
Снимка: Фондация "Просвета"

Фотокнигата „Да се запознаем с „различните” деца на България” представя днес Фондация „Просвета”. Заедно с Националната асоциация на ресурсните учители Фондацията подкрепя проекта, в чийто фокус са децата със специални потребности, за да може той да стигне до българските деца в цялата страна.
„Да се запознаем с „различните” деца на България” е безплатна фотокнига, която представя 35 слънчеви деца, някои от които вече пораснали, диагностицирани с различни тежки заболявания. Кратките описания към снимките и разказаните лични истории докосват сърцето на читателя.
Целта на създателите на тази книга – Анна Йончева (автор на проекта „Различните” деца на България”) и Ваня Тодорова (Фондация „Можем заедно”), е да покажат на всички останали деца, че връстниците им със специални потребности не са по-различни от тях. Те също обичат да играят, да се смеят, да рисуват, да ходят на училище, да имат приятели.
Идеята на Анна Йончева и Ваня Тодорова е да запознаят учениците още в най-ранна възраст с „различните” деца, за да се научат да ги приемат, уважават и разбират. Фондация „Просвета” заедно с Националната асоциация на ресурсните учители ще съдейства книгата да стигне до всички училища и ученици, както и до всички ресурсни центрове в страната. Апелът им е книгата да бъде представена на децата в часа на класа или в друга подходяща учебна форма, за да бъдат те по-добре информирани, емпатични и приемащи другите. Авторите и подкрепящите организации се обръщат и към родителите с призив да отделят малко време и да запознаят децата си с героите, представени във фотокнигата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУскоряват темпа на ваксиниране срещу COVID-19 в Шуменско
Следваща статияАмерика удари Пеевски и Божков по закона ”Магнитски”! (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here