дом Общество Представиха успешни студенти по програма „Млади ромски педагози“

Представиха успешни студенти по програма „Млади ромски педагози“

0
ДЯЛ

Представяне на успели младежи се извърши в двора на детска градина „Снежанка“ в село Ивански. Присъстваха семействата им, кметът на селото Марин Дерменджиев, директорът на обединеното училище в Стефан Стоянов, както и директорът и педагогическият екип на детската градина. Това съобщиха от център „Амалипе“.

Иван и Антоанета през септември ще бъдат първокурсници в Шуменски университет. Ще започнат своята подготовка за педагози. Междувременно ще свикват с работата на детски учител, като наблюдават педагогическия екип на ДГ „Снежанка“ в Ивански. Там те ще са доброволци, по предварително изготвен график.
Младежите са включени в програмата „Млади ромски педагози“ на ТСА, реализиращ се с помощта на Център Амалипе. Основната цел на проекта е наемането им на работа в местната детска градина.
Те получават менторска подкрепа, както и финансова помощ за следването си, преди това преминаха през сериозен подбор. След като бяха одобрени, за тях бяха организирани курсове – индивидуални часове по български език и литература, с цел добра подготовка за държавните зрелостни изпити и кандидатстудентския изпит в университета. Получиха методическа помощ при кандидатстването и записването си към висшето учебно заведение в града. Таксите им за първия семестър вече са платени.
Семействата им се гордеят с тях и ги подкрепят. Иван и Антоанета ще бъдат първите роми-висшисти за Ивански. По този начин ще бъдат добър пример за цялата ромска общност, най-вече за деца и ученици, които да последват техния пример.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират Средното училище в село Бяла река
Следваща статияЕкоинспекцията: Две фирми заустват непречистени отпадъчни води в канализацията на Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here