дом Общество Екоинспекцията: Две фирми заустват непречистени отпадъчни води в канализацията на Каспичан

Екоинспекцията: Две фирми заустват непречистени отпадъчни води в канализацията на Каспичан

0
ДЯЛ

Днес след проверка по последващ контрол експертите на РИОСВ – Шумен дадоха предписания на „Айсис“ ООД и „Велпа“ ЕООД за прекратяване на заустването на непречистени производствени отпадъчни води и отвеждането им в градската канализация на Каспичан, посредством която те се отвеждат в река Провадийска. Предстои съставянето на акт за установяване на административно нарушение.
Припомняме, че на 8 юли експерти от РИОСВ – Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), Регионалната лаборатория към ИАОС и представители на „ВиК – Шумен“ ООД провериха по сигнал за оцветяване на река Провадийска градската канализация на Каспичан, която се използва без изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ).
След получаването на резултатите от протоколите от изпитването на отпадъчните води е констатирано отклонение от нормативно зададените показатели за експлоатацията на канализационната система.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредставиха успешни студенти по програма „Млади ромски педагози“
Следваща статияДоброволци от Европа ще участват в разкопките във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here