дом Общество Представиха идейния проект за градския стадион в Шумен

Представиха идейния проект за градския стадион в Шумен

0
ДЯЛ

Идейният проект за градския стадион в Шумен бе представен днес. Той е дело на екипа, проектирал и зала „Арена Шумен“.
Финансирането ще е от държавния бюджет, а очакваната сума е в размер на около 13 000 000 лева.
„Предвижда се изграждането да започне през 2020 година. Средствата за обновяване на тревния терен ще се поемат от футболната федерация“, обясни кметът на Шумен Любомир Христов.
„Опитахме се да създадем поредния емблематичен обект в Шумен. В хода на проектирането проучихме чуждия опит. Искаме да изградим вторичен градски център“, обясни архитект Калоян Колев.
Мащабното обновяване на стадион „Панайот Волов“ включва цялостно строителство на западната и източната трибуни, както и ремонт на северната. Обновяване на тренировъчното игрище и изграждане на обслужващи сгради към него. Корекция на формата на лекоатлетическата писта. Изграждане на поливна и дренажна система на футболния терен.
Капацитетът на стадиона ще е 12 500 зрители.

Обособени са отделни входове за публика, спортисти, журналисти и ВИП гости. Ще бъдат изградени конферентни зали, телевизионни студия, коментаторски кабини с изглед към терена и кетъринг зона към ВИП ложите.
На източната трибуна ще има места за хора с увреждания, сектор за фенове на гостуващите отбори и командна зала за целия стадион.

Футболното игрище ще е с размери 68 на 105 метра, каквито са изискванията на ФИФА и УЕФА.
Предвижда се пространството на Колодрума да се преустрои в паркинг. Ще бъде изграден и надлез, който ще свързва спортния комплекс с намиращите се в непосредствена близост големи търговски обекти.
„Ще направим всичко възможно да се поберем в определения бюджет“, обещаха проектантите.
Кметът Любомир Христов обясни, че първо ще се започне с изграждането на стадиона, след което ще се построят и предвидените търговски обекти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДуховият оркестър „Михаил Биков” взриви публиката в Паралия, Гърция
Следваща статияС богат афиш от концерти започва новият творчески сезон Симфониета-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here