дом Общество По-нисък добив от слънчоглед в Шуменска област тази година

По-нисък добив от слънчоглед в Шуменска област тази година

0
ДЯЛ

Приключи жътвата на маслодаен слънчоглед в Шуменска област. Средният добив е 222 кг/дка срещу 252 кг/дка за миналата година, съобщиха от Областната дирекция по земеделие.
310 559 дка са засетите площи с тази култура.
655 кг/дка е средният добив от царевица. Вече са ожънати 107 289 дка, от общо засети 171 133 дка в региона.
Според експерти топлата и дълго продължила есен е позволила да бъдат извършени планираните дейности на полето.
Над 36 хиляди декара са засети с есенници. Най-много – 4000 дка са площите в община Смядово, следва Нови пазар – 3500 дка. А най-малко, 300 дка са засети в община Никола Козлево.
Предсеитбена обработка е извършена на 263 049 дка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНиколина Чакърдъкова ще пее в подкрепа на кандидата за кмет Красимир Костов
Следваща статияТази вечер: Конкурс „Мис Шумен 2019“ с благотворителна цел

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here