дом Общество По молба на Драев: Премахнаха пет опасни тополи в близост до скаутския...

По молба на Драев: Премахнаха пет опасни тополи в близост до скаутския лагер

0
ДЯЛ

Пет стари тополи, намиращи се на входа на скаутския лагер в Шумен, бяха премахнати от ДГС-Шумен. Дърветата бяха отсечени по молба на президента на българската скаутска организация Добромир Драев. При срещата си с горските в края на миналата седмица той обясни, че тополите са опасни, а през следващите дни се очаква в лагера да започнат да пристигат деца от страната и чужбина, които ще останат в Шумен до края на лятото.
След направения оглед зам.-директорът на горското стопанство инж. Тодор Геронтиев и горският, който отговаря за района решиха, че дърветата наистина трябва да бъдат премахнати, защото са стари (на 30 и повече години) и при по-силен вятър могат да се прекършат.
„Десетки деца ще дойдат в Шумен след броени дни и за нас е изключително важна тяхната безопасност. Макар че тези дървета не бяха маркирани при последното обхождане на територията на ПП „Шуменско плато“ сега изготвихме протокол и ги отсякохме, за да са спокойни родители на скаутите и учителите в лагера“, категоричен е инж. Геронтиев. Той допълни, че тополите бяха премахнати и със съдействието на РДГ-Шумен.
През следващата седмица служители на СИДП, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен и ПП „Шуменско плато“ ще работят с 80 малки скаути, които са част от първата смяна в лагера. За децата са подготвени много лесовъдски игри и изненади.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха 25-годишен с марихуана, скрил я в колата си
Следваща статияВандали трошат наред обществените чешми в Шумен, родителите стоят безучастни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here