дом Общество По-малко бедни са получили пакети с храни в Шуменска област

По-малко бедни са получили пакети с храни в Шуменска област

0
ДЯЛ

9 474 социално слаби от Шуменска област са получили пакети с хранителни продукти от началото на кампанията през януари. По списък на Агенцията за социално подпомагане по Оперативна програма за храни правоимащите са 10 580, съобщиха от БЧК, клон Шумен.
Наложило се е два пъти списъкът да бъде актуализиран поради включване на нови нуждаещи се. Те получават пакети със спагети, зрял боб, леща, захар, конфитюр и лютеница.
Наблюденията на експертите от шуменската структура на БЧК са, че до пунктовете за раздаване на храните са отишли по-малко потребители. Причината, най-вероятно те не са знаели, че кампанията е започнала.
При раздаването на храните по населени места в областта БЧК разчита изключително на помощта на кметове, които познават жителите и техните нужди.
Останалите продукти се оползотворяват като се предоставят на социални институции и от тях се приготвя храна за настанените.
Снимка: БЧК-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Велики Преслав с жест към най-възрастните дами
Следваща статияИзложбата „Романтика от кутията за спомени“ гостува в градския музей в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here