дом Общество Посланикът на Турция д-р Хасан Улусой на първо посещение в Шумен...

Посланикът на Турция д-р Хасан Улусой на първо посещение в Шумен (снимки и видео)

0
ДЯЛ

Посланикът на Турция Хасан Улусой посети Българско-Турската търговско-индустриална камара в Шумен. Той бе посрещнат от председателя на управителния съвет на Камарата и председател на Надзорния съвет на „Алкомет” Фикрет Индже.

На срещата присъстваха още генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе и главният търговски съветник към посолството на Република Турция в София Емрах Сазак.

„Минаха над 3 месеца, от както встъпих в длъжност и се опитвам да се запознавам с отделните региони. Посетих Варна, днес Шумен, който е много важен за нас, защото тук се намира Българско-Турската търговско-индустриална камара, съобщи пред журналисти посланикът.

Той допълни още, че животновъдството, растениевъдството и опазването на културните и историческите ценности на двете страни са сферите, в които можем активно да си сътрудничим.
Посланик д-р Хасан Улусой е роден на 15 септември 1966 г. в Гьореле/Гиресун. Женен е и има едно дете.
След завършване на гимназия „Фенербахче“, посланик д-р Хасан Улусой завършва 3-ти по успех Факултета по политически науки на Истанбулския университет. По-късно прави магистратура (MSc) по европейски изследвания като стипендиант в London School of Economics & Political Science (LSE) и докторантура (PhD) в Близкоизточния технически университет (ODTÜ) на тема „Същностен анализ на турската външна политика“. Посланик д-р Улусой е и университетски преподавател, има издадени книга и академични публикации в областите му на специализация.
По време на своя мандат като посланик в Ниамей, посланик д-р Улусой е удостоен с орден за особени заслуги на държавата Нигер.
Д-р Хасан Улусой владее английски и френски език на професионално ниво и немски и норвежки на основно ниво.
От 21 ноември 2017 г. е посланик на Република Турция в София.


24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Кошмарът“ на родните звезди шеф Манчев представи книгата си в Шумен (снимки и видео)
Следваща статияРайони в Шумен със смущения в електрозахранването днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here