дом Общество „Кошмарът“ на родните звезди шеф Манчев представи книгата си в Шумен (снимки...

„Кошмарът“ на родните звезди шеф Манчев представи книгата си в Шумен (снимки и видео)

0
ДЯЛ

„Маестрото” на кулинарията шеф Иван Манчев представи книгата си „Мечти и кошмари” пред почитателите си в Регионална библиотека „Стилян Чилингиров”. Презентацията премина под формата на среща-разговор със самия „кошмар“ на звездите. Присъстващите имаха възможност да закупят книгата с личен автограф от готвача.

„Мечти и кошмари“ е комбинация между автобиография и кулинарна книга. В нея шеф Иван Манчев разказва за детските си години и първите уроци за храната, които е получил от семейството си, а именно – готви се с любов, готви се и с отношение. По-късно ни връща във времето, когато е започнал да се занимава професионално с кулинария, споделяйки опита, който е натрупал – от момчето, което бута количката на закуска, до главен готвач.

Разказва за стажовете си в Швейцария при един от най-добрите готвачи със звезда „Мишлен“ Анди Цауг – за шока, който е преживял при първото му стъпване в неговата кухня, за уроците, които са оформили професионалния му светоглед. За да печелиш, трябва да рискуваш, да инвестираш, да си смел и да вярваш. Така шеф Иван Манчев решава да отвори собствен ресторант и макар не винаги всичко да е вървяло по мед и масло, ето че днес вече има три успешни заведения.

Репутацията му на изключителен кулинар и отличен ресторантьор с визия за бизнеса си води до следващия му голям пробив – този път в телевизията. За „Черешката на тортата“ и „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев има много какво да разкаже – забавни случки, изумителни примери, полезни съвети и уроци, които е усвоил. Всяка нова и по-значима глава в кариерното развитие на Иван Манчев е последвана от избрани рецепти, които той свързва с въпросния период. Орехова торта, ризото с морски дарове, кавърма в тиква, пълнени чушки с булгур, удивително красива празнична пита – това са само част от рецептите, които присъстват в колекцията на „Мечти и кошмари“.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтнето предимство, чукнати предници и зверско задръстване в района на бившата Мототехника
Следваща статияПосланикът на Турция д-р Хасан Улусой на първо посещение в Шумен (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here