дом Общество Полк. Димитър Събев е тазгодишният носител на наградата „Света Варвара“

Полк. Димитър Събев е тазгодишният носител на наградата „Света Варвара“

0
ДЯЛ

Полковникът от резерва Димитър Събев е тазгодишният носител на отличието „Света Варвара“.
Днес на специална церемония във Военния факултет в Шумен Събев получи икона на Света Варвара и грамота. Те му бяха връчени лично от от декана на Военния факултет полк. инж. доц. д-р Дилян Димитров.
„Горд съм, че на тези години получих това ценно за мен отличие. Благодаря за високата оценка“, заяви Димитър Събев.
На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев и заместникът му Петко Шаренков и двамата възпитаници на Военното училище в Шумен.
Преди награждаването отец Димитър отслужи празничен водосвет и освети иконата на света Варвара.
Денят на светицата се чества днес. Тя е покровителка на артилеристите. След 1989 година първи честването на празника възстановяват офицерите и курсантите от тогавашното Висше военно училище по артилерия, ПВО и КИС в Шумен.
Наградата „Света Варвара“ се връчва за 15-та поредна година.

Полковникът от резерва Димитър Събев е роден 1960 година в разградското село Трапище. Началното си образование завършва в родното си село. През 1965 година завършва средно образование в Разград. Същата година кандидатства и е приет във Висшето военно училище в Шумен. Завършва го през 1971 година със специалност „Земна артилерия“. В началото на 80 години на ХХ век завършва Военна академия „Георги С. Раковски“. Бил е командир на взвод и командир на батарея във Военното училище в Шумен. До 1994 година заема преподавателски длъжности в катедра „Тактика“ на шуменското военно училище. Бил е началник отдел „Личен състав“ и началник щаб на Военното училище в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖанета Панайотова е новият временен управител на ВиК-Шумен
Следваща статияДогодина: Майчинските без промяна, от 1 юли минимална пенсия – 250 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here