дом Криминале Полиция и жандармерия борят изборната търговия в Шуменско

Полиция и жандармерия борят изборната търговия в Шуменско

0
ДЯЛ

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на Областната дирекция на МВР-Шумен. Основната задача е противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство. Това съобщиха от местното силово ведомство.
В хода на операция полицейските екипи работят още и по противодействие на битовата престъпност и установяване на издирвани лица. В селата Ясенково, Черноглави и Борци са локализирани полицейските действия се осъществят от екипи на ОДМВР-Шумен със съдействието на Зонално жандармерийско управление – Варна и ще продължи до приключване на изборния процес на 11 юли. Целта е да не бъдат създадени възможности и условия за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите. Осъществява се засилено полицейско присъствие на изборни места и секции, където на база анализ от предходни избори има риск от контролиран вот. Профилактирани са 79 лица от криминалния контингент, извършва се наблюдение и непрекъснати контролни действия, за да се пресекат възможности за извършване на престъпление по чл.167 и 169 от НК. Издадени са 45 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Проверени са 686 мпс, 33 заложни къщи и дружества за бързи кредити. Осъществяват се беседи с формални и неформални лидери, които имат потенциална възможност да организират контролиран вот. Извършват се проверки по отношение на гражданската регистрация, което включва регистриране на по-голям брой лица на един адрес. Усилията на областната дирекция са насочени главно към това да се сведат до минимум условията, в които се извършват престъпленията срещу политическите права на гражданите. Днес и утре ще има активни действия по проверки на лица от криминалния контингент на територията на областта. Сили и средства ще бъдат локализирани на уязвими места и в района на ромските махали.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария остави пет села без вода
Следваща статияПри нова вълна на COVID-19: Градините ще приемат деца само на ваксинирани родители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here