дом Общество Поклон пред загиналите в Априлската епопея

Поклон пред загиналите в Априлската епопея

0
ДЯЛ

Община Шумен и Командването на военния гарнизон в Шумен организират честване на 145 години от избухването на Априлското въстание и от гибелта на апостола на свободата Панайот Волов.
Подвигът и саможертвата на загиналите за свободата на България ще бъде почетен с военен ритуал пред паметника на Панайот Волов в градинката на площад „Оборище“ на 26 май, сряда, от 11.30 часа. По повод тържественото отбелязване на годишнината е подготвена и художествена програма под надслов „Безсмъртна епопея“. Слово ще произнесе Милена Георгиева, уредник в къща музей „Панайот Волов“. С изпълнения на патриотична и маршова музика в програмата ще се включи и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент Христо Атанасов.
Община Шумен отправя покана към гражданите, представители на различни институции и организации да се присъединят към тържеството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриват старобългарския събор „Преславни дни“ във Велики Преслав
Следваща статияКметът на Каолиново с обръщение по повод 32 години от Майските събития

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here