дом Общество Подписаха договор за сътрудничество между Шуменския университет и БТА

Подписаха договор за сътрудничество между Шуменския университет и БТА

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Договор за сътрудничества между Шуменския университет и Българската телеграфна агенция подписаха днес ректорът на учебното заведение проф. Георги Колев и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.
Според договора всеки месец Шуменският университет ще предоставя информация на БТА за най-важните събития във висшето учебно заведение. Тя ще бъде публикувана в рубриката „Знание и култура“.

Снимка: 24shumen.com

На церемонията присъстваха кметът на Шумен Любомир Христов, бизнесмени и представители на различни държавни институции.

Снимка: 24shumen.com

„Това е символен ден за Шумен и университета. Радвам се, че точно в този ден подписваме такъв договор. Надявам се висшето училище да даде кадри за кореспонденти на Агенцията в пресклубовене в Североизтока. БТА има 16 пресклуба в страната. В Шумен е един от първите, който открихме още през 2011 година. Радостен съм да оповестя, че БТА става медиен партньор на Шуменския университет за неговата 50-годишнина. Университетът е пазител на заветите на книжовниците от Плисковско-Преславската книжовна школа. БТА е пазител на българското слово“, заяви пред присъстващите Кирил Вълчев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОпределиха състава на РИК-Шумен, ДПС има секретар, ИТН е със зам.-председател
Следваща статияМалчугани отговаряха на въпроси за опазването на природата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here