дом Общество Планинското изкачване „Мемориал Валерий Великов“ 2018 открива автомобилния сезон в Шумен

Планинското изкачване „Мемориал Валерий Великов“ 2018 открива автомобилния сезон в Шумен

0
ДЯЛ

Планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“ 2018
С шуменския „Мемориал Валерий Великов“ по планинско изкачване се открива автомобилния сезон в календара за 2018 година. Надпреварата е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и ще се проведе на 14 и 15 април по следното трасе:
СТАРТ – пред входа на парк „Кьошковете“ през местността „Хижата“ ФИНАЛ – след вила „Пазачница“ в посока паметник „Създатели на българската държава“
Официалното откриване ще се състои на 14 април, събота, пред паметника на Валерий Великов до входа на парк „Кьошковете“ от 12.25ч., а от 13.30ч. започват тренировките в три манша. В неделя, 15 април, стартът на надпреварата е от 10.30ч.
Административният и техническият преглед на автомобилите ще бъде на 14 април, събота, от 07:30 до 11:30ч. в района на сервизния парк на ул. „Раковски“. В дните на ралито се спира движението по трасето на състезанието до 18.00ч. в събота, 14 април, и до 16.00ч. в неделя, 15 април.
И тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават надпреварата след закупуване на входен билет, който важи за двата дни на шампионата. Цената на пропуска е 5 лв. Организаторите призовават зрителите да запазят билетите си, тъй като по време на награждаването ще има томбола с 5 награди по 100 лв.
От общинската администрация призовават гражданите да не паркират на територията на сервизния парк по ул. „Раковски“ и на паркинга на естествения шикан на хижата. За целта организаторите са предвидили паркинги извън трасето: северното платно на бул. „Симеон Велики“ след „Томбул джамия“, местността „Хижата“ срещу хотела на ДАП и по пътя от „Гроба на курсистите“ към финала на състезанието.
В събота и неделя за улеснение на гражданите от фирмата „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД е осигурен автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсички полицейски служби на крак за максимална сигурност на хората за Великден
Следваща статияВ навечерието на светлия празник: Кметът на Никола Козлево раздаде козунаци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here