дом Политика Партиите не се разбраха за секретаря на РИК-Шумен

Партиите не се разбраха за секретаря на РИК-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: ОА-Шумен

Партиите не се разбраха за местото на секретар на РИК-Шумен по време на днешните консултации. За него спориха „Имат такъв народ”, които преложиха Веселина Маринова, и ДПС, които номинираха Ахмед Джамбазов.
Според представителя на „Изправи се! Мутри вън!” Иван Капралов, след изборите през април в страната има промяна в политическата обстановка. „Ако ДПС е втора сила в област Шумен, то „Има такъв народ” са втори в страната”, заяви Капралов и застана зад кандидатурата на Веселина Маринова.
Нехрибан Ахмедова от ДПС подчерта, че партията държи на своята номинация. Тя припомни, че Ахмед Джамбазов вече няколко пъти е бил секретар на РИК-Шумен, участвал е в провеждането на няколко избори. След като партиите не стигнаха до единодушие, ЦИК ще определи кой ще заеме мястото на секретар.
РИК-Шумен се състои от 13 членове, начело с председател, двама заместник-председатели и един секретар. Областният управител проф. Стефан Желев, който води консултациите за състава на РИК, припомни, че председател, зам.-председател и секретар не могат да бъдат излъчени от една партия.
Традиционно в състава на РИК-Шумен влизат членове от парламентарно представените партии и коалиции. На квотен принцип ГЕРБ имат право на четири места, „Има такъв народ” на три, БСП и ДПС – на по две, „Демократична България” и „Изправи се! Мутри вън!” – на по едно.
От ГЕРБ-СДС предложиха Василина Кънчева за председател и за членове Севдалина Герджикова, Красимир Куртев и Карен Гарабедян. „Има такъв народ” номинираха Веселина Маринова за секретар и за членове Димитър Димитров и Виолина Йорданова. Предложенията на БСП са Мариела Великова за заместник-председател и за член Георги Георгиев. ДПС номинираха Ахмед Джамбазов за секретар и Хатидже Исуф за член, от „Демократична България” издигнаха Мария Василева за заместник-председател, а от „Изправи се! Мутри вън!” – Деян Станев за член на РИК-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРегионалното сдружение за управление на отпадъците на общините в областта ще заседава днес
Следваща статияШумен изпраща днес своите абитуриенти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here