дом Здраве Още 17 случаи на COVID-19 в страната, общият брой е 293

Още 17 случаи на COVID-19 в страната, общият брой е 293

0
ДЯЛ
Pixabay.com

17 са новорегистрираните случаи с коронавирус в страната, а общият им брой вече е 293. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.
Най-много случаи и днес има в София – 13. В Пловдив, Сливен, Варна и Пазарджик има по един регистриран случай.
Днес е изписан още един пациент и така броят на оздравелите от коронавируса стават общо девет души. За изписване се подготвят още четирима души от Военно-медицинска академия. Те не са дали още достатъчно отрицателни тестове, но са в добро състояние и ще се лекуват в домашни условия, съобщи ръководителят на кризисния щаб.
Интубирани са 8 пациенти, от които 5 в „Пирогов“, 1 – в Окръжна болница и 3-ма в Благоевград.
Най-младият пациент е 3-годишен, а най-възрастният е на 81 години.
Към момента в страната броят на хоспитализираните в лечебни заведения пациенти с COVID-19 е 99, като 53 от тях са настанени в болници в София. В лечебните заведения няма настанени деца с новия коронавирус. Това стана ясно още от думите на генерал-майор Мутафчийски.
В момента наличните тестове за провеждане на лабораторни изследвания за COVID-19 са 7000, като се очаква да пристигнат и още заплатени вече тестове.
24 хил. са българите, които в момента се намират под домашна карантина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВандализъм: Потрошиха съоръженията на нова детска площадка
Следваща статия5 000 лева дари Делян Пеевски за МБАЛ-Шумен и болницата в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here