дом Общество Вандализъм: Потрошиха съоръженията на нова детска площадка

Вандализъм: Потрошиха съоръженията на нова детска площадка

0
ДЯЛ

При проверка на детски и спортни площадки рано тази сутрин общинските инспектори по Наредба 1 са установили, че са потрошени част от съоръженията на детската площадка, която се намира между блоковете на ул. „Добруджа“ №21 и ул. „Съединение“ №16. Предполага се, че посегателството е станало късно снощи.
Изцяло е унищожен пясъчникът за игра на най-малките. Повредени са и двете пързалки за децата. Деформирани и кошчетата. Посегнато е и на информационната табела на площадката. Тя е отчупена и на металната стойка е останала само част от нея.

Детската площадка е една от най-новите, които общината направи през миналата година. Възстановяването на съоръженията ще струва на администрацията около 600 лв. Припомняме, че Шумен заделя в бюджета си всяка година по 200 000 лв. за изграждане на нови детски площадки.
Граждани и общински служители изразяват огромното си огорчение, че дори във време на изпитание вандалските прояви не спират.
Общината вече е взела мерки. Още днес строителят е уведомен. Той ще отстрани повредените съоръжения и ще постави нови. Не е ли редно обаче всички ние и като родители, и като общество да сме по-чувствителни и да провокираме нетърпимост към подобни действия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия181 легла за пациенти с короновирус в болниците в Шумен и Велики Преслав
Следваща статияОще 17 случаи на COVID-19 в страната, общият брой е 293

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here