дом Общество От ученик до предприемач: Обучават бъдещи бизнесмени

От ученик до предприемач: Обучават бъдещи бизнесмени

0
ДЯЛ

Разработване на Програма за подкрепа на самостоятелната заетост и предприемачеството в Община Шумен и Ръководство за стартиране на малък собствен бизнес. Това са две от основните дейности в проекта „Добри практики и иновативни подходи за насърчаване на самостоятелната заетост и предприемачеството – двигател на икономическия растеж в регион Шумен”, който се реализира от Шуменската търговско-промишлена палата в партньорство с Професионалната гимназия по икономика, Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров” и „Access To Buziness” – Улвърхаптън, Великобритания. В началото му анкетно проучване е показало основните проблеми пред бъдещите предприемачи – липса на подкрепа от централната и местната власт, трудно финансиране на малки фирми. При обмяната на опит във Великобритания е констатирано, че там има сериозна връзка между община, собственици на малки фирми и голям бизнес, чиито мениджъри предават своя опит. По проекта ще бъде разработена и програма за краткосрочно обучение за успешно стартиране на самостоятелна заетост и предприемачество, в която ще бъдат включени както ученици, така и други желаещи да стартират собствен бизнес. През март-април следващата година Програма за подкрепа на самостоятелната заетост и предприемачеството в Община Шумен ще бъде представена на местната власт, тогава ще стартира и обучението на бъдещи предприемачи, отбеляза Христо Дечев, председател на Шуменската търговско-промишлена палата.
118 805 лв. е общата стойност на проекта, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Неговата продължителност е една година – до октомври 2018 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТежка авария наводни улици в района на ЗИЕНО, Промишлена зона без вода
Следваща статияГолямата авария в Шумен е овладяна, водоснабдяването е възстановено

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here