дом Общество От днес: Още по-строги санкции за нарушителите на пътя

От днес: Още по-строги санкции за нарушителите на пътя

0
ДЯЛ

От днес влязоха в сила нови по-строги санкции при нарушения на шофьорите. При неправилно изпреварване вече КАТ ще отнема не 8, а 10 контролни точки. Също 10 точки от талона и 1 000 лева ще бъде цената на шофирането в насрещното платно на магистрала или скоростен път. При повторно нарушение отнетите точки стават 12, съобщава vesti.bg.
При шофиране с алкохол в кръвта над допустимите 0,5 промила, освен глобите, ще се отнемат и 10 точки.
По 6 точки ще се взимат за говорене по телефон или шофиране без колан.
Младите шофьори вече ще получават 26 точки, а не с 39 в талона, както беше досега. Ако нямат нарушения, след две години ще им се дава максималният брой точки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбМС организира Младежка академия за генериране на идеи и писане на проекти
Следваща статияАкция в ДГС-Смядово: Дръвче за залесяване срещу стара хартия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here