дом Общество Отпаднаха таксите за предучилищните групи, въведоха такси за галерията

Отпаднаха таксите за предучилищните групи, въведоха такси за галерията

0
ДЯЛ

Две промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен бяха гласувани от Общинския съвет на сесията днес.
Отпадането на таксите за детска градина за 5- и 6-годишните в община Шумен беше подкрепено единодушно. За дофинансиране на необходимите дейности в детските градини ще бъдат отпуснати 137 000 лв. от общинския бюджет. Отпадането на таксите ще улесни родителите на 1370 деца на 5 и 6 години, които посещават градините в община Шумен.
Общинските съветници подкрепиха единодушно и въвеждането на такси за ползване на площите на Художествена галерия „Елена Карамихайлова”. Така при организиране на изложба ще се плащат по 5.00 лв. на ден, а при провеждане на мероприятия – годишнини, камерни концерти, арт срещи, викторини, конференции, арт обучения, арт четения, тематични експозиции, колекции и церемонии, ще се плащат еднократно 60.00 лв. С това се цели увеличение на собствените приходи на културния институт, които да се ползват за поддръжка и модернизация на материалната база на галерията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонцерт-лектория „В галантен стил” на шуменска сцена
Следваща статияШумен сред областите с най-много заети интензивни легла за COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here