дом Общество Отличиха само художници в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Отличиха само художници в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

0
ДЯЛ

Само художници участваха тази година в Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Поради въведеното извънредно положение в страната тазгодишното издание на творческата надпревара се проведе само в разделите „Изобразително изкуство“ и „Визуални изкуства“ , в които участваха общо 218 деца и ученици.
165 са рисунките са изпратени от различни градове и села – Добрич, София, София област, Търговище, Попово, Шумен, Варна, Ловеч, Стралджа и други. Участниците бяха разделени в четири възрастови групи.
Темата на конкурса е „Забележителности от моя роден край“. Децата са изобразили своите впечатления от архитектурните и природни пейзажи, както и са пресъздали изображения на знаменити личности от своя роден край.

Журито в раздел „Изобразително изкуство“ отличи 38 индивидуални и 1 колективна награда.
За първа година в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ се включи раздел „Визуални изкуства“ в две направления „Компютърна графика“ и „Видео и анимация“. Участниците в този раздел са общо 53 ученици от Шумен. Участниците в конкурса представиха творби чрез, които демонстрираха умения за проектиране и създаване на художествени произведения в областта на изящните и приложните изкуства и в дизайна, за работа с дигиталните и мултимедийните технологии.
Журито в раздел „Визуални изкуства“ отличи 15 творби
По традиция се връчва Награда на кмета на Община Шумен в двата раздела.
Националният конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ се провежда в Шумен и всяка година открива и насърчава талантливи деца и младежи от цялата страна, като предоставя сцена за изява на таланта им в областта на изкуството и стимулира творческото общуване между децата и младежите от България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Върбица с дарение за християнските семейства в общината
Следваща статия400 пакета с хранителни продукти дари шуменска фирма за хора в нужда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here