дом Общество Откриха Защитено жилище за хора с психични проблеми в Смядово

Откриха Защитено жилище за хора с психични проблеми в Смядово

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Ново Защитено жилище за хора с психични проблеми бе открито днес в Смядово.
Центърът е с капацитет 15 места. В него работят 13 специалисти. Целта е хората с психични проблеми, които ползват социалната услуга да бъдат социализирани и да постигнат по-добра интеграция в обществото.
Дневният център се помещава в изцяло реновираната сграда на бивша детска градина. Преди това имотът бил откупен от бизнесмен, който превърнал детското заведение в шивашки цех. Преди време обаче кметицата на Смядово Иванка Петрова разбрала, че сградата се продава от частен съдебен изпълнител. Общината успяла да откупи имота за 20 000 лева.
Базата е реновирана с помощта на четири фонда, както и с пари от местната хазна. Общината получава финансиране от фонд „Енергийна ефективност“, обзавеждането е осигурено от фонд „Социална закрила“, а дворът и оградата са изградени със средства от фонд „Красива България“.

Снимка: 24shumen.com

Церемонията започна с тържествен водосвет отслужен от отец Атанасий.

Снимка: 24shumen.com

„Вече девет години социалната политика е приоритет за Община Смядово. Това е четвъртото защитено жилище, които откриваме в общината за тези девет години и 11-ото, което се води като административна структура. Това осигурява и нови работни места. Политиката на Община Смядово ще продължава да е такава. С пари от местния бюджет ще възстановим и Дома за стари хора. Ще бъде трудно, но не е невъзможно. Доказва го и реализирането на това Защитено жилище“, категорична бе кметицата на община Смядово Иванка Петрова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатягат противоепидемичните мерки в област Шумен
Следваща статияНов опит Община Никола Козлево да продаде „Мерцедес” Е 200

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here