дом Здраве Затягат противоепидемичните мерки в област Шумен

Затягат противоепидемичните мерки в област Шумен

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Необходимостта от въвеждане на нови противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в Шуменско ще обсъди на заседание Областния кризисен щаб утре. Срещата е по инициатива на областният управител проф. Стефан Желев.
Заседанието започва в 14.00 часа в зала 363 в сградата на Община Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
В последните седмици област Шумен бележи значителен ръст на новозаразените с COVID-19. Днес в Единния информационен портал бяха отчетени 160 заболели в Шуменско само за 8 март. Според данни на здравното министерство от вече заболяемостта в област Шумен е 344 на 100 000 души.
През изминалите седем дни от коронавирус в региона починаха 19 души. Битката с болестта вечера изгубиха петима. Днес до 15 часа вирусът е покосил двама души.
Настанените за лечение със симптоми на COVID-19 в областната болница към 15.00 часа са 197 души. От тях 177 са с потвърден положителен PCR тест. Останалите 20 чакат резултати.
В тежко състояние в ОАИЛ са четирима пациенти, като всички са интубирани.
Приетите за лечение в МБАЛ-Шумен днес до 15.00 часа са 16 души. Изписаните са 17.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Вълчев в Смядово: ГЕРБ работи за добро образование и високи доходи
Следваща статияОткриха Защитено жилище за хора с психични проблеми в Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here