дом Общество Открита е дарителска сметка за Ники Чолаков, лечението му продължава в Истанбул

Открита е дарителска сметка за Ники Чолаков, лечението му продължава в Истанбул

0
ДЯЛ

Нашият съгражданин Ники Чолаков вече има открита дарителска сметка чрез платформата на HelpKarma. Това съобщи майка му Невена Василева.
Припомняме, че Ники претърпя тежка катастрофа на 5 октомври 2018 г. и от тогава се бори за живота си. Той е едва на 28 години с борбен дух, със силното желание за живот, а в момента е прикован към болничното легло.
Следствие на катастрофата е със счупен таз, множество наранявания по тялото, счупени ребра, тежка травма на гръбначния мозък, наранена аорта, шийни прешлени, затруднено дишане, множество декубитални рани с дълбочина до костта.
Първо бе приет в болница „Света Анна“ във Варна след това транспортиран в София, в болница Пирогов. След дълъг престой състоянието му се влошава постепенно и искрата в очите му загасва. Транспортиран е на 24.12.2018 г. в болница Медикал Парк в Истанбул. След направените му първоначални изследвания и манипулации, живинката в очите и желанието му за борба се завръщат. Настанен е в интензивното отделение, където се опитват да го спасят от тежката инфекция, причинена от декубиталните рани. В момента, в който успеят да го стабилизират, ще бъде извършена неврохирургична операция на гръбначния стълб и е възможно да се наложи краниопластика на черепа. Краниопластиката е, заради декубиталната рана на главата, която е много сериозна и е изтънила черепа му.В момента се прави и рехабилитация за раздвижване на тялото. Също така се прави специална терапия за белия дроб, за да се опитат да го научат да диша отново сам, пишат още в дарителската платформа.
Сумата за лечение и престой за момента в реанимация е 650 евро на ден, която е непосилна за семейството му.

Мили приятели, може да подкрепите Ники чрез:
– превод по банков път;
– PayPal;
– карта.

При превод по банков път:
В полза на: Хелп Карма Фондация
При банка: Алианц Банк България
IBAN: BG22 BUIN 9561 1000 5817 88
BIC: BUINBGSF

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината е готова с проекта за Летния театър в Шумен
Следваща статияВодата може да бъде спряна в Шумен утре заради ремонт на помпен агрегат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here