дом Общество Общината е готова с проекта за Летния театър в Шумен

Общината е готова с проекта за Летния театър в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общината е готова с техническия проект за ремонт на Летния театър в Шумен. В идните месеци трябва да се получи и одобреното финансиране за културна инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 1.6 млн. лева. Това съобщи за 24shumen.com зам.-кметът Боян Тодоров. Той припомни, че като наследство сегашните управляващи получиха неподходящ за реализиране проект за ремонт на съоръжението и се наложи да се изготви изцяло нов.
Техническият проект за обновяване на Летния театър е на арх. Милен Мънков.
„Реновираната сграда ще има 900 места, разположени на 13 реда“, обясни главният архитект на общината Дяна Стефанова.
Сегашната козирка ще се запази, но ще се санира, ще се положи хидроизолация и ще се боядиса в сиво и кафяво отвън и в бяло отвътре. Помещенията под сцената ще бъдат напълно обновени.
Касите ще сенамират вляво от централния вход, вдясно ще има книжарница. Предвидената кафе-сладкарница ще заема цялата северозападна част от двора. Сервизните помещения ще са в съществуващата постройка в източния край.
„Проектът е одобрен. Очакваме парите да бъдат отпуснати в най-скоро време и да обявим обществена поръчка за изпълнител на ремонта“, каза още Боян Тодоров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКНСБ осигурява топъл обяд на 54 души от Шуменско
Следваща статияОткрита е дарителска сметка за Ники Чолаков, лечението му продължава в Истанбул

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here