дом Криминале Осъдиха шофьора, причинил смъртта на възрастен мъж и ранил съпругата му

Осъдиха шофьора, причинил смъртта на възрастен мъж и ранил съпругата му

0
ДЯЛ

Наказание от 2 години и 4 месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага за срок от 3 години и 6 месеца, наложи Окръжен съд – Шумен на 29-годишният Костадин К. Той е осъден за тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“ при която причинил смъртта на 74-годишния Гиню Г. и средна телесна повреда на 72-годишната Пенка Г.
Пътният инцидент станал на 27 септември 2018 година около 7.15 часа в участък от автомагистрала „Хемус“ край Шумен. Костадин К. управлявал товарен автомобил „Дачия Докер“ с несъобразена скорост и на малка дистанция от движещата се пред него кола. Когато автомобилът намалил скоростта Костадин К. Не успял да избегне удара в него и по невнимание причинил смъртта на Гиню Г. и нанесъл средна телесна повреда на Пенка Г.
За срок от 3 години подсъдимият е лишен от правото да управлява МПС.
До присъдата се стигна, след като Костадин К. се възползва от правото си делото да се гледа по предвиденото в закона съкратено съдебно следствие и да не се разпитват свидетели и вещи лица.
В залата бе и пострадалата вече 74-годишна Пенка Г., която учуди всички присъстващи с човешкия си жест. В присъствието на двете и дъщери и в качеството си на частен обвинител, тя помоли съдебния състав да наложи минимално наказание на подсъдимия, като аргументира молбата си с желанието и да се даде шанс в живота на подсъдимия, подчертавайки младата му възраст, независимо от преживяната загуба на съпруга й.
С присъдата съдът се разпореди с веществените доказателства, като се произнесе и по отношение на разноските /2 929.61 лева/, които възложи в тежест на подсъдимия.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в 15-дневен срок от днес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИнициатива: Общинският младежки съвет с кампания „Да преобразим Кьошковете“
Следваща статияПоставят Изгрев под 14-дневна карантина (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here