дом Общество Оставиха окончателно в ареста обвиняем за съучастие в грабеж във Велино

Оставиха окончателно в ареста обвиняем за съучастие в грабеж във Велино

0
ДЯЛ

Апелативен съд-Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо Андрей М. – обвиняем за грабеж, извършен на 13 януари в шуменското село Велино, съобщиха от пресслужбата на съда. На 15 януари Шуменският окръжен арест е постановил задържането под стража на Андрей М., но той обжалва съдебния акт пред горната инстанция. По същото досъдебно производство към наказателна отговорност са привлечени още трима души.
Жертви на посегателството са 92-годишна жена и 61-годишен мъж, който се грижи за нея. С взлом четири лица влезли в къщата, единият заплашил с нож мъжа, нанесен му е и побой. Жената също е удряна. Групата отнела 20 лв.
Представителят на Апелативната прокуратура изтъкна, че не друг, а обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен под отговорност. Защитата на Андрей пледира, че той само е присъствал на мястото, но без да участва. Напротив, искал е да предотврати деянието, в което роля има брат му.
Съдът припомни, че спрямо Андрей М. са повдигнати обвинения за влизане в чуждо жилище след употреба на сила и заплахи, и извършване на грабеж в съучастие. И този съдебен състав е на мнение, че от събраните доказателства може да се обоснове подозрението, че обвиняемият е участвал в извършването на престъплението. Съществува и опасност при по-лека мярка за принуда, да наруши закона. До този извод водят данните от справката му за съдимост, според която настоящите деяния са извършени в изпитателния срок на предходна присъда за нанасяне на телесна повреда.
При наличието на обосновано предположение за авторството и на реален риск от извършване на ново престъпление съдът прецени, че единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането под стража на Андрей М, обвиняем за взлом и грабеж, извършени в съучастие.
Определението на Апелативния съд е окончателно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПобратимяването на Шумен с град в Армения обсъдиха Любомир Христов и новият арменски посланик
Следваща статияТри фирми са предложени за „Инвеститор на годината” в община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here