дом Общество Осигуриха парите за предпроектното проучване на система „Дунав“

Осигуриха парите за предпроектното проучване на система „Дунав“

0
ДЯЛ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще отпусне средствата за извършването на предпроектно проучване на трасето на водоснабдителната система „Дунав“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Доизграждането на вдопровода ще обезпечи алтернативен водоизточник за областите Шумен, Разград и Търговище.
Решението бе взето на работна среща вчера между зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с кметове и областни управители от Североизточна България.
Строителството на новите отсечки и ремонта на старите ще се финансират от новия ВиК холдинг.
Реалистичната прогноза е строителството и ремонтните дейности да започнат догодина. Междувременно следва да се направят предварителни експертни проучвания, въз основа на които че бъде изготвен техническият проект и ще бъде възложено изпълнението на строителството на трасето. Утре предстои нова среща на областните управители и кметовете на Шумен, Разград и Търговище, на която ще се уточнят необходимите изисквания и условията за предпроектното проучване.
Пред министър Нанков кмета на община Шумен Любомир Христов изтъкна, че за неговия екип все пак приоритет си остава строителството на новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ и пречиствателната станция за питейни води. За тях също вече има осигурени европейски средства и до месец се очаква да бъде подписан договора за тяхното изграждане. Системата „Дунав“ и възстановяването на помпените станции на ще бъдат алтернативни източници, които да ни предпазват от критични ситуации в безводни години. Идеята за подсигуряване с алтернативни водоизточници бе подкрепена единодушно от всички присъстващи на срещата в МРРБ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПулмолог: Вирусът живее до 6 часа върху повърхности
Следваща статияПредставиха електронната платформа moetopravo.bg в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here