дом Култура Определиха носителите на „Наградата на Шумен“ за образование и наука

Определиха носителите на „Наградата на Шумен“ за образование и наука

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Номинациите за „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката за 2020 година бяха гласувани днес от Постоянната комисия по просвета, образование и наука с председател Албена Неделчева.
За „Ученик на годината“ в хуманитарната и природо-математическата област с 4 гласа бе избран Тонислав Троев от СУ „П. Волов“. Кандидатурата на Катерина Костадинова от 12 в клас ППМГ „Нанчо Попович” събра 3 гласа.
За „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта единодушно със 7 гласа бе подкрепена номинацията на Десислава Герчева, възпитаничка на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“.
В категорията „Студент в областта на природните, математическите и техническите науки“ 6 гласа получи Валентин Борисов, IV курс в специалност „Компютърна информатика“ на ШУ „Еп. К. Преславски“. Другото предложение в категорията за курсант старшина Бойчо Златинов от 622 класно отделение – студент във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ по специалност „Военни комуникации и информационни системи“ получи 1 глас.
В категорията „Учител на годината“ в начална степен на обучение със 7 класа изборът е за Мануела Недекова, главен учител в начален етап в СУ „Сава Доброплодни“.
В категорията „Учител на годината“ в сферата на природните, математическите и техническите науки също със 7 гласа бе одобрена Мадлена Станчева – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“.
В категорията „Учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки комисията единодушно подкрепи Виолета Маразова, старши учител по история и цивилизации и гражданско образование в ППМГ „Нанчо Попович“.
Наградата за принос в областта на природните, математически и технически науки е за доц. д-р Сунай Ибрямов от Факултета по природни науки на ШУ „Еп. К. Преславски“, за когото също гласуваха всички членове на комисията.
В категорията „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание“ със 7 гласа бе утвърдена номинацията на Педагогическия екип на ДГ „Изворче“.
Две бяха предложенията за Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование. Със 7 гласа просветната комисия подкрепи кандидатурата на педагогическия колектив на Професионална гимназия по икономика.
Утвърдените номинации от Постоянната комисия по просвета, образование и наука ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 април. По традиция „Наградите на Шумен“ в системата на образованието и науката се връчват в навечерието на 24 май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДепутатите гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“
Следваща статияВ Никола Козлево очакват най-добрите „великденски екофантазии“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here