дом Общество Оневиниха бивш полицай, обвинен в разгласяване на държавни тайни

Оневиниха бивш полицай, обвинен в разгласяване на държавни тайни

1
ДЯЛ

Състав на Окръжен съд-Шумен с председател Светлин Стефанов постанови оправдателна присъда по отношение на бившия служител на МВР С.П.Н. и го призна за невинен в извършването на престъпление по чл.357, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.
Делото бе образувано в ШОС в края на 2016г. по внесен обвинителен акт, според който Неделчев, в качеството си на служител на МВР, в сектор „БОП“ гр.Шумен, през декември 2010г. – март 2011г., при условията на продължавано престъпление разгласил информация, представляваща държавна тайна.
В рамките на една година и три месеца и след дванадесет заседания, съдът постанови днес присъдата си. Делото се гледа при закрити врати и е с гриф за секретност съгласно ЗЗКИ.
С оглед на това, че делото представлява фактическа и правна сложност, съдът обяви, че мотивите ще бъдат изготвени в срока по чл.308, ал.2 от НПК/ 60 дни/, които с оглед характера на делото ще са също с гриф за секретност.
Решението на ШОС подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд гр.Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТенденция: Пътят през Ришки проход може да стане скоростен след разширяването му
Следваща статияОдобрено: Ремонтират пътя Хърсово – Никола Козлево

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here