дом Общество Огнена стихия изпепели борова гора край Преслав, има опасност от нови огнища

Огнена стихия изпепели борова гора край Преслав, има опасност от нови огнища

1
ДЯЛ

90 декара борова гора изгоряха днес при голям пожар на територията на ДГС-Преслав, съобщи директорът на стопанството инж. Янко Йорданов.


Огънят е тръгнал в 9,30 часа сутринта от запалена суха трева край село Ловец. Изгорели са 1000 декара треви и храсти, като около 15,30 часа огънят се е прехвърлил и в боровите култури в съседство. В потушаването на пожара са се включили горски от стопанствата във Върбица, Смядово, Шумен и Попово, 6 пожарни коли и екипите им, 12 човека от доброволческия отряд към община Велики Преслав и хората от съседните на Ловец села.

.

„Пожарът беше комбиниран – върхов и низов, като пораженията са много големи. Успяхме да потушим огъня преди броени минути, но оставаме тук да дежурим с два екипа
от ДГС-Преслав“, обясни инж. Йорданов. Според него опасността от нови огнища остава и през следващите 3-4 дни в районна постоянно ще има екипите за наблюдение.
„Искам да благодаря на колегите от всички стопанства, които се отзоваха още в началото на пожара, на всички огнеборци, на доброволческия отряд и на хората от десетте села до Ловец, които ни помагаха през цялото време. Без общите ни усилия загубите щяха да бъдат много по-големи“, категоричен е директорът на ДГС-Преслав инж. Янко Йорданов. Той отново припомни, че огън трябва да се пали само на определените места, а хората които станат свидетели на пожар в горските територии трябва да подадат сигнал на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзверги пребиха до смърт кутрета, марашчани спасиха майката и няколко от малките й
Следваща статияОчаква ни прохладна седмица: Температурите ще паднат до 25 градуса

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here