дом Спорт Обявиха пълните състави за Мача на звездите

Обявиха пълните състави за Мача на звездите

0
ДЯЛ

Ясни са пълните състави за Престиж Мача на звездите, който ще се проведе на 21 април в „Арена Шумен“. Към 20-те играчи на петте позиции и старши треньорите бяха добавени и 4 от квотата на организаторите – БФ Баскетбол, НБЛ и „СпортЛаб“, съобщиха организаторите на събитието.
Треньорът Иван Ценов иска да качва ветераните на лагер в Белмекен, а в четвъртък избират стартовите отбори.
И тази година двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които получиха най-висок вот от феновете и ще бъдат капитани на тимовете са Николай Върбанов и Конър Франкамп. За подбора на баскетболистите пък ще влезе в сила старата детска игра „настъпванка“, както миналата година. Тя ще се състои в Стара Загора, зала „ДЗУ“ днес от 12.30 ч.
Ето и всички играчи, които ще участват в Престиж Мача на звездите:
ПЛЕЙМЕЙКЪР
Брендън Браун – САЩ (Балкан), 2946 гласа 15.07%
Айзия Уилямс – САЩ (Ямбол), 1905 гласа 9.75%
Цветослав Острев (Спартак Плевен), 1593 гласа 8.15%
Александър Груев (Академик Бултекс), 1542 гласа 7.89%
Патрик Рембърт (Левски Лукойл), треньорска квота
АТАКУВАЩ ГАРД
Конър Франкамп – САЩ (Берое), 3546 гласа 18.14%
Трентън Когинс – САЩ (Берое), 2568 гласа 13.14%
Иван Лилов (Спартак Плевен), 1395 гласа 7.14%
Божидар Аврамов (Левски Лукойл), 1377 гласа 7.04%
КРИЛО
Джейлън Дженкинс – САЩ (Рилски спортист), 3222 гласа 16.48%
Ламаркъс Рийд – САЩ (Балкан), 3198 гласа 16.36%
Константин Коев (Спартак Плевен), 1431 гласа 7.32%
Христо Захариев (Левски Лукойл), 969 гласа 4.96%
Васил Бачев (Академик Бултекс 99), треньорска квота
ТЕЖКО КРИЛО
Александър Гаврилович – Франция (Балкан), 2217 гласа 11.34%
Антъни Гуджино – САЩ (Рилски спортист), 2070 гласа 10.59%
Александър Янев (Берое) 1239 гласа 6.34%
Георги Боянов (Черно море Тича), 1137 гласа 5.82%
Калоян Иванов (Левски Лукойл), треньорска квота
ЦЕНТЪР
Николай Върбанов (Спартак Плевен), 2424 гласа 12.40%
Ларон Смит – САЩ (Ямбол), 1875 гласа 9.59%
Питър Олисемека – Нигерия/Италия (Академик Бултекс), 1761 гласа 9.01%
Деян Иванов (Левски Лукойл), 1755 гласа 8.98%
Малик Диме – Сенегал (Рилски спортист), треньорска квота

Съставите бяха обявени на пресконференция с участието на президента на БФ Баскетбол Георги Глушков, организатора на Мача на звездите Стефан Августинов, треньора на тима на Фикосота Иван Ценов и членът на УС на BGO Баскетболна лига Орлин Атанасов. Четиримата споделиха очакванията си за близо петчасовото събитие, което ще се случи в Шумен.
Президентът на федерацията Георги Глушков обяви, че ще бъдат наградени деятели на баскетбола в Шумен като част от кампанията „100 години баскетбол в България“.
Той подчерта, че организацията на подобни събития става все по-трудно, но благодари за усилията за този мач на организатора от „СпортЛаб“ Стефан Августинов.
„Имаме по-скоро емоционална част, а не финансова, с която трябва да привлечем хората да дойдат на мача“, отбеляза Глушков.
На това залагат и във „Фикосота“. Наставникът на тима Иван Ценов бе категоричен, че неговите ветерани няма да се дадат и търси вариант как да подготви тима за двубоя със звездите.
„Единственият проблем за мен като треньор е, че спортна база „Белмекен“ е заета и нямаше достатъчно време за подготовка“, пошегува се Иван Ценов, който ще бъде треньор на легендите от отбора на „Фикосота“. По думите му класата на играчите е голяма и според него ще се получи оспорван мач с младите състезатели.
На гърдите на тима му ще бъде спонсорското лого на електроуредите ТЕСИ, което заменя ДЕЛОНГИ отпреди 20 години, поради търговската политика на спонсора.
„Ще се опитаме да напълним залата на място, където няма отбор от Национална баскетболна лига. Това е риск, който поехме, но и показател за това дали хората обичат баскетбола. Ако успеем да съберем две хиляди души в Шумен на едно място, значи нашият любим спорт има бъдеще“, посочи организаторът Стефан Августинов.
„Надяваме се BGO Software Баксетболна лига да помогне да се получи празник на баскетбола и да се напълни залата“. Това заяви Орлин Атанасов от лигата на непрофесионалистите. Той издаде в аванс, че много от техните момчета наблягат на стрелбата от тройката с надеждата да получат правото да се изправят срещу някой от професионалните баскетболни състезатели.
За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „MIKASA”, която играчите ще имат възможност да изпробват. Тя се предоставя от генералното представителство на ASICS у нас – „Кей Дифужън Спорт“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворително модно ревю в Шумен в подкрепа на хората в неравностойно положение
Следваща статияТежък кадрови дефицит в прокуратури в Шуменския съдебен район

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here