дом Общество Областният управител върна за ново обсъждане увеличението на заплатите на селските кметове

Областният управител върна за ново обсъждане увеличението на заплатите на селските кметове

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Областният управител проф. Стефан Желев върна за ново разглеждане решението на Общински съвет-Шумен за повишаване на заплатите на селските кметове.
Докладната е внесена за разглеждане на предстоящата на 26 ноември сесия на местния парламент.
Аргументите на областния управител са, че Общинският съвет определя размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба и средствата за работна заплата на персонала от общинския бюджет по предложение на кмета на общината. В конкретния случай кметът на общината не е вносител на предложението за изменение на заплатите на селските кметове. Законодателят е предоставил правомощия на Общинския съвет да определя трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба, а ПМС № 67 определя лицата, между които и
кметове на кметства, които могат да получават основни месечни заплати при наличие на средства за заплати по бюджет.
Решението е взето по предложение на група съветници, което представлява
процесуално нарушение.
Припомняме, че по предложение на групата съветници от ДПС на 29 октомври общинските съветници в Шумен взеха решение да повишат с 20% заплатите на селските кметове в общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтни дейности са най-вероятната причина за пожара в двора на МБАЛ-Шумен
Следваща статияПравят COVID сектор в бившия Тубдиспансер в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here