дом Криминале Обирджия с над 30-годишен „стаж“ бе задържан след гонка с полицията

Обирджия с над 30-годишен „стаж“ бе задържан след гонка с полицията

0
ДЯЛ

Криминалисти от РУ-Шумен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция задържаха криминално проявен извършител на домова кражба по време на предприети мероприятия за противодействие на битовата престъпност. 52-годишният К.К. – Кимито от Варна бил задържан в ранния следобед в петък. Минути след като извършил кражба от жилище на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен мъжът бил последван от полицейски екип. След преследване бил спрян от екип на РУ- Нови пазар на разклона за АМ “Хемус“. Кимито се движил с лек автомобил Шевролет „Каптива“ с варненска регистрация. При извършената проверка в автомобила са намерени телевизор “LG” преносим компютър “Lenovo”, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи. Изяснено било, че вещите и предметите са противозаконно отнети от апартамент на шести етаж на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен.

В апартамента проникнал след като счупил секретен патрон. В автомобила са открити и иззети множество инструменти, между които различни клещи, ключове, отвертки. При последвалия личен обиск в К.К. била намерена сумата от 10 151 лева, от друга регистрирана кражба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, а след това с постановление на прокурор е удължена на 72 часа. К.К.- Кимито има 16 криминалистически регистрации за кражби в цялата страна, срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е пет пъти за кражби, като последната му присъда е била през 2016 г. Първата му кражба е регистрирана през 1982 година, когато „проходил“ с противозаконно отнемане на запалки и химикали. През 1990 година е регистрирана първата му кражба от частен дом. Изяснява се съпричастността му към други домови кражби както на територията на ОДМВР- Шумен, така и в цялата страна. Работата по документирането на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 и 4 продължава под надзор на прокурор от районната прокуратура в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТийнейджърка е с опасност за живота след катастрофа посред нощ
Следваща статияМъртвопиян шофьор се блъсна челно, пострада пътничка в другия автомобил

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here