дом Общество Обещано и изпълнено: Община Върбица ремонтира три стаи в МБАЛ

Обещано и изпълнено: Община Върбица ремонтира три стаи в МБАЛ

0
ДЯЛ

Кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям предаде поетия и изпълнен ангажимент към МБАЛ Шумен на нейния ръководител д-р Костов.

Снимка: Община Върбица

Три болнични стаи в Инфекциозното отделение с общо девет легла обновени до неузнаваемост, вече са на разположение на болничната администрация. Обновяването им е приключило в понеделник и е отнело малко повече от месец. Помещенията се намират на третия етаж в старото крило на болницата, където ремонт не е извършван близо 30 години. Изцяло е подменена изгнилата дограма, ремонтирани са падналите тавани, отстранена е олющената мазилка, извършено е цялостно облицоване на санитарните помещения- баня и тоалетна, с фаянс и гранитогрес, изцяло подменени са електро и ВиК инсталацията на трите стаи и санитарните възли. „Работи се усилено и всичко се подмени „от боя до ключ“, заяви за 24shumen.com кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям. Той посочи, че в ремонтните дейности са вложени 12 000 лв. от бюджета на общината. „Поехме ангажимент и го изпълнихме в името на здравето на хората от цялата област. Към 35-те легла за болни с коронавирус в болницата в Шумен, сега добавяме още девет. Успяхме да извършим този цялостен ремонт и с много прецизно разходване на средства, с наши майстори, с материали, които закупихме и да се поберем в сумата от 12 000 лева за трите стаи, иначе наемане на външна фирма би струвало поне 10 000 лева само за едно помещение“, каза още кметът на Върбица. По думите му не e имало колебание да се отзове на призива за помощ на областната болница, въпреки че пандемията заради COVID-19 е засегнала сериозно общината. „За мен нямаше колебание, още повече че на прага на есенно-зимния сезон се очаква увеличение на заболелите. Кризата от COVID-19 не подмина общините. Върбица например, не е генерирала никакви приходи в рамките на четири месеца, годината е тежка и сложна и средствата трябва да се харчат много внимателно, но въпреки всичко си позволихме този чисто човешки жест“, каза още инж. Мердин Байрям.
„Нашата благодарност е неизмеримо голяма. Започваме веднага да използваме стаите за настаняване на заболелите хора, като подчертавам, че имахме крещяща нужда от тях“, заяви директорът на областната болница д-р Костов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Работи се усилено за възстановяване на водоподаването в „Мътница“
Следваща статияДвама членове на Съвета на директорите на „Лида“ АД с присъди за длъжностни престъпления

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here