дом Здраве Нов спад на новозаразените с Ковид в областта

Нов спад на новозаразените с Ковид в областта

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

38 са новорегистрираните заболели от COVID-19 в област Шумен за изминалото денонощие, сочат данните от Единния информационен портал, обобщени от РЗИ-Шумен. Жените са 23, а мъжете 15. Жена на 90 години от Шумен е най-възрастният жител, а най-младият е момченце на една година от Смядово, като това е и единствения случай на заразен под 18-годишна възраст.
През вчерашния ден положителен за вируса PCR тест са дали и 5 души от медицинския персонал на шуменската Многопрофилна болница.
24 са тестваните и дали положителен резултат за коронавирус жители на община Шумен, като повече са тези от града, а два случая са от село Мадара и по един в селата Илия Блъсково, Дибич и Струйно. 4 са случаите от община Нови пазар, като 3 са от града, а един е от село Стан. Също 4 заболели има в община Каспичан, като 2 са от града, а другите 2 от Кюлевча. 2 са случаите от община Каолиново, един от града и един от село Климент. По един случай има във Върбица и Смядово.
229 са настанените за лечение в МБАЛ-Шумен, като с доказан PCR са 167, а 62 очакват резултат. 14 са приетите пациенти, а изписаните през изминалото денонощие са 9, сред които и 9 месечно бебе, за лечение в болницата остава дете на 1,7 години, това съобщи д-р Йорданка Маринова – ръководител направление „Медицинска дейност“. Вчера са починали общо 5 пациенти, за двама от които вече е съобщено – трима мъже на по 58, 66 и 72 години и две жени на по 68 и 73 години. Днес е починал мъж на 78-годишна възраст. 24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаведенията остават затворени до 31 януари, отварят театри, музеи и кина
Следваща статияДецата от първи до четвърти клас тръгват на училище след 4 януари, отварят ясли и градини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here