дом Здраве Заведенията остават затворени до 31 януари, отварят театри, музеи и кина

Заведенията остават затворени до 31 януари, отварят театри, музеи и кина

0
ДЯЛ

До 31 януари 2021 година остават затворени нощни заведения, ресторанти, спортни зали. Това оповести на брифинг на Националния оперативен щаб здравният министър Костадин Ангелов.
Остават затворени и моловете. В тях ще работят само аптеки, , офиси на банки и разплащателни каси.
Ресторантите към хотелите могат да работят при заетост до 50% от местата и краен час 22.00.
От 1 януари отварят театрите, музеите и кината. Те ще работят при 30% от капацитета си.
Членовете на щаба подчертаха, че мерките вече дават резултат. Заболяемостта за предходните 14 дни у нас вече е 438 на 100 000 души. По този показател сме на 14-о място в Европа. Смъртността у нас е 21.4 на 100 000 души, което ни поставя на второ място в Европа.
Заетостта на леглата за неусложнени случаи с COVID-19 в страната е 52%. Интензивните легла са заети на 44%.
С най-висока заетост на COVID легла е областната болница в Шумен – 76%. Следват областите Бургас, Търговище, Варна, Ямбол и др.
Най-ниска е заболяемостта в област Кърджали – 144 на 100 000 население. Само за сравнение заболяемостта в област Бургас е 778 на 100 000 души.
В пълен ход е подготовката за имунизация. Очаква се на 23 декември Европейската комисия да одобри ваксината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПотвърдиха решението от октомври за увеличение на заплатите на селските кметове
Следваща статияНов спад на новозаразените с Ковид в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here