дом Общество Нови пазар с нов по-зелен и цветен облик

Нови пазар с нов по-зелен и цветен облик

0
ДЯЛ
Снимка: Община Нови пазар

Продължава зелената инициатива на ръководството на Община Нови пазар за един по-чист и по-зелен град.
По този повод кметът Георги Георгиев сподели в официалната си Фейсбук страница:
„Продължаваме зелената инициатива, за един по-чист и по-зелен град! Както на територията на града, така и по селата, през последните месеци, бяха засадени стотици пролетни цветя и десетки дръвчета.
Над 2800 цветя от вида Бегония, бяха посадени в зелените площи, около Часовниковата кула, пред Общинската сграда и около паметника на Христо Ботев. Над 70 дръвчета от видовете Бреза, Явор, Златен дъжд и Шестил вече растат по улиците „Васил Левски” и „Хан Крум”.
За жалост не липсваха и вандалски прояви. Само ден след засаждането бяха изкоренени над 40 цветя и захвърлени в една от градинките, а на следващият откраднаха 12 от друга.
Припомням, че през месец април Община Нови пазар осигури над 500 липови дръвчета, които подари на жителите в общината. Същите бяха засадени на територията на града и малките населени места.
Няма да се откажем и няма да се примирим с вандалските прояви. Убеден съм, че нашите съграждани, които обичат и пазят красивото и хубавото са много повече от онези, които рушат и потъпкват труда ни. Ние ще продължим да работим, да правим инициативи и да творим, защото имаме уникален град с много добри и позитивни хора, а те го заслужават.
Виждам, че усилията на работниците от новото стопанско предприятие не са били напразни. Красивите и шарени градинки, изпълнени с живот и аромат лично мен ме радват, надявам се и вас!”, завършва Георги Георгиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзстановява се неделният пазар в Хитрино
Следваща статияИгри и атракции в Градската градина на Шумен за Деня на детето

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here